Friday, December 7, 2012

REVIEW: Smelly-No-More Deodorant

Hai u ols.
Arini ahkak xnak mengarut bebel2 ntah hape2
Arini akak nak cakap FAKTA!
FAKTA! okeh..
bukan tipu-tipu. bukan rekaan.
Tengok kat atas tuh.. title tulis ape? REVIEW kan?
So akak nak tulis ni berdasarkan pengalaman akak seniri.
Okeh??
Real punye testimoni. Boleh prinskrin, letak kat fb, jual barang. hahahaha.. gitewwww gamaknyeee...
Okeh. tadi ahkak kate ape? xnak mengarut kan? mane de ahkak mengarut ni.. ahkak tengah merepek jewww.... wawawawawawawa...



Ohkeh. Ohkek u olss... Nampak macam dah xsabar jeww teewww... Nampak mcm dah xsenang duduk dah tuuuu... haha.. ahkak nak review ape ni? Ape yang meletops sangat sampai propa-propa ni? hehe...

Just like the title, arini ahkak nak rebiu satu produk deodorant yang diberi nama SMELLY NO MORE... haaaa... catchy tak nama dia? haha..direct to the point gituuuuuu.... Fungsi nye ape ko tanye? Heyy~ xdapat tangkap lagi ke? name pon deodorant.. gunenye kat mane? celak tiak lah uuuu... haha... untuk ape? untuk kasi smelly no more tiak kauuu tuuuu... hikhikhik... Gile meroyan betol ahkak malam ni...

Rupenye cemmana kau tanya? haaaa, kejap ahkak tepek gambo... gambo amek dari google je.. malas nak snap gamba, pastu upload.. lecehhh.. jap2....








Haaaaa~~~
 Ni diaaaaa



Hewhewhew... apsal? Rase pelik? Takde rupe cam deodorant cam yang engkorang pakai tuhh? Okeh2... sila buang perasaan skeptikal anda tuh... Deodorant ini amat mujarab eh. Serious. Sumpah ahkak tak tipu. Meh sini dengar, eh, baca cite kisah suka duka ahkak ni untuk meyakinkan engkorang sume.

Al-kisahnya begini.
Masa ahkak zaman mude remaja dulu, tiak ahkak bau wangi jee sepanjang hari.. Ahahahaha.... bengong punye statement...
Anyways...
Masa tuh ahkak gune deodorant apentah.. Rexona kot.. Time mude remajew dulu pemes betol rexona ni. Kengkawan sume gune.. gittewwww....
Then mase ahkak masok IPG, ahkak maintain lagi gune rexona. Tapi ntah bile, ahkak tersedar sendiri dari lamunan, bahawasanya ahkak punye badan mule macam xserasi dengan rexona. Dan mule mengeluarkan body odour. atau kata nama lainnya b.o. Pagi2 sebelom gi kelas, calit la deodrnt, but in 2hours, ahkak will start sweating, and mule la bau b.o menular.. Tapi b.o ahkak ni xdela strong mane (eceh, backup diri seniri). Lagipon b.o ni ade dua jenis. satu yang, hanya tuan badan saje bau, dan satu lagi tuan badan dan orang sekeliling boleh bau. Yang ahkak punye ni kategori 1. tapi kengkadang klu da dasyat sangat, kategori 2 pon boleh gak.. hahahaha....

So, ahkak pon macam xsuke la ade b.o nih kan.. Yeelaaa, mengganggu hubungan sosial sesama insan tau. Kite jadi rendah diri, rasa malu etc. (Tapi apsal aku hyper je selalu) hahaha... Jadi starting dr sini lah, ahkak mule menukar-nukar produk tiak. Ahkak da cube rexona, nivea, avon punye produk, lady speed stick, even sebamed yg sgt medicated tuh pon xmampu nak membantu ahkak menyelesaikan masalah ini.

Kirenye, bertahun jugaklah ahkak menanggung masalah ini seorang diri. Huhu.. Sampailah suatu hari, ahkak sesaje google2 kat tenet. Tak ingat ahkak tulis ape, tetibe pop-up testimoni pengguna smelly-no-more (SNM) deodorant nih. Semua review ahkak baca semuanya positif! Ohkeh, ahkak ni skeptikal sket bende2 camni, so ahkak search lagi. Kali ni review obersi punye.. Fuhh, orang obersi pon ade gune nih. Pon positif. Ohkeh. ahkak semakin teruja. Ahkak nekad! Ahkak kene cube deodorant SNM nih..

Jadinya, ahkak pon membelinya. Di mana ahkak membelinya? Di guardian sajee.. Iyeee... xperlu nak beli on9 bagai. kat guardian adeeee..... RM14 ke bape ntah.. Mule2 ahkak try carik kat watson. Memang xde. Dorang xjual kot. Sebab banyak kali da tengok... Kat guardian je.. N maybe kat toko-toko jamu?? korang try la cek. anywhooooo~~~ Ade yang beso, ade yg kecit. Ahkak beli yang kecit. Sebab, yang kecit ni pon mampu bertahan sampai SETAHUN u oolsss! Pecaya tak?

Ahkak ingat lagi first time pakai SNM nih...Ahkak ni kan part time videographer. Jadinya, kerja ahkak ni memerlukan bekerja bawah matahari, berlari ke sana kemari, bertemu dengan orang... So, pastinya akan berpeluh. Bile peluh, mula la b.o datang..

Mule2 ahkak pakai ni mase job di Klang, september yang laluuu. Pagi tu calit SNM kat tiak, terossssss menjalankan tugas sebagai videog.. Fuhhhhh, cuaca hari tuhhhh... Panasssss yaaa amatt! Memang ahkak berpeluh2... Fuhhh, cair mekap iii.... Tapi! Korang mesti tak cayeee... Badan ahkak xbau langsung! Sumpah xde bau! Bau masam peluh langsung takde! Seriously dude, im not joking. Every hour, ahkak bau tiak ahkak seniri. Pastu senyum sensorang... Walaweyyhhhhh.... this stuff really works!!

And since that day, i have been using this SNM. Hanya perlu calit sekali sahaja sehari. Tiada bau sehingga ke malam... Ecehhhh...

Apa yang membuatkan SNM ni begitu berkesan?

Well, unlike any ordinary deodorant, SNM diperbuat daripada garam mineral semulajadi, xde alcohol, tak melekit, dannnnn, tidak menggelapkan tiak kauuuu!! Sebab tu klu ko tgk gamba kat atas tu, dia macam satu ketulan garam in a form of deodorant gitewww...

This is sumpah real cool man... Kan kalau ko gune deodorant biase tuh, kan kalau ko pakai baju putih, kan ke ade nanti macam tompok kat baju ko kat bahagian tiak? Kan? Kan? Dengan SNM, takde lagi dah weh tompok2 tuh sume! walaweyhhhhh... Apsal la aku xjumpe bende alah ni sooner!

So, amacam review aku? Terpesona tak korang? Ade rasa macam nak try tak? Hehe.. Kepada yang takde masalah b.o pon, jom la kite beralih kepada SNM. environmental frenly wehhh.... Dah la boleh gune lame... Aku yang da gune selama 4 bulan ni pon, macam xde efek je kat ketulan tuh.... Tak berubah shape pon.. Haha.. Ajaib-ajaib.

Sedikit info pasal SNM:
- ketulan dia keras.
- dia bukan roll on
- cara penggunaan: basahkan tip ketulan,dan gosoklah sesedap rasa pada tiak anda yang cantet ituuu
- jangan kasi jatuh, akan pecah! bile pecah acane nak guneee.. tp klu jatuh mase ia bertutup, xpecah..
- beli la yang saiz kecit sahaja. boleh tahan lama...
- SNM ni odourless. dia xde pewangi tambahan macam deodorant lain.

Okeh. itu sajeeee dari ahkak niiii.... chau chin chauuuu~~

Assalamualaikum :)

9 comments:

Shizan Syafik said...

sy pun guna SNM ni.. sebab utama bukan kepada b.o tapi dolu2 pakai deodorant lain, ketiak jadi hitammmm.. especially bila pakai yang stick tu.. terbaik la.. nak hilangkan bau badan tu dah dapat, tapi dapat sekali package ketiak itam.. uhuhu.. kendian baca review yang SNM ni boleh putihkan ketiak juga.. hampir setahun guna, mmg terbaik. dia kembalikan warna + ilangkan b.o.

aina mania said...

oh! akak gune gak ke? yeyy, kite geng! haha.. best kan.. yeah, sy pon perasan SNM ni mengembalikan our tiak's tone to normal tone.. kan ade separuh produk tuh, dia memutihkan tiak, smp jadi pelik warnanya... but SNM sangat natural :)

Shizan Syafik said...

yup.. betul2.. yang terlampau cepat tu kdg2 ada masalah lain pulak.. tapi even mahal, mmg berbaloi, ritu beli yang besar punya, ntah berapa tahun la baru abis nanti

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun guna juga. memang best !

Aina Azami said...

kan? memang berbaloi SNM nih! menyesal tak gune dari dulu.. huhu

Shyrrao said...

Macam best je. Nak try gak laaa! Skang currently guna yg stick punya coz x suka basah2 but like you said, boleh hitam la underarm. Sangat buruk! Thanx for the review! mau cari mau cari!

Aina Azami said...

u better try dis out gal.. worth the penny spent! trust me! no more dark armpits.

hadhri said...

patut la slalu sengih sorg2 dlm kelas

Aina Azami said...

haha.. kejayaan harus dikongsi bersama.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...