Saturday, January 30, 2010

KEKEJAMAN MANUSIA

Aku tak tahu kenapa manusia ni kejam sangat...
Dah cukup besar ke kita nak aniaya makhluk lain?
Tinggi sangat ke kasta kite nih sampai xboleh lihat makhluk lain bahagia?
Kenapa laaaaaa ade jugak insan-insan yang tidak berperikemanusiaan wujud kat dunia nih...
Ape dosa kucing tuh kat ko wehhhh!!!! sampai ko nak conteng badan dia!!!!! BRENGSEKK sungguh!!! Aku keji betol dengan manusia2 yang belagak hebat dengan menyeksa binatang nih laaaaa..... Kucing tu xsalah  la bodoh!!!! Tuhan bagi kite akal untuk berfikir.. mane baik, mane burokkkk!!!!!!! Ape kepuasan yang ko dapat dengan menyiksa binatang??? Pick on someone your own size laaaaa.... Coward fool!!!

Nasib baik aku xtau siapa yang buat kucing tuh macam tuhh... Kalau aku tau, aku conteng muke dia balik!! Asshole betol la... If yang conteng tuh pelajar IPG sendiri, memang xlayak la jadi cikgu... xde sifat penyayang lansong! Kesian tau kat kucing tuhhh!!!!! *Geram*Geram*Geram...
 
kejam giler..conteng gune marker pen.


setelah dimandikan.... 








MANGSA LUKU

Bertarikh 27 Januari 2010..

Di suatu petang yang hening, aku sedang bergolek-golek diatas katilku yang empuk namun berselerak..
Kawan-kawan mengajakku pergi ke pasar malam untuk membeli makanan untuk dimakan pada malam itu..
Aktiviti ke pasar malam ini, adalah rutin mingguan dalam hidup kami...
Maka, pada pukul 5.45 petang, kami memulakan perjalanan kami ke pasar malam yang terletak 10minit jauhnya jika berjalan kaki dari IPG.
Sesampai di sana, aku sudah tahu apa yang aku nak beli...
Lalu aku berjalan merentas arus manusia dan menuju ke kedai yang ingin ku tuju...
Kedai Kembar Farid...
Aku membeli laksa penang yang harganya RM2 sebungkus.. laksa dia sedap..tapi tidakla se"pure" penang punye..
Semasa berlegar-legar, aku terlihat orang menjual ABC yang sangat sedap... Lalu aku pon beli.. Aku berkata kepada makcik itu , "Makcik, nak extra manis ye".. Aku tersenyum...
Usai membeli belah, kami pon berangkat pulang...
Aku berjalan dengan laju sekali di hadapan kerana cuaca amat panas...Aku bimbang ABC ku akan cair...
Maka, aku berjalan bersama Ali di depan, manakala Ieja dan Mas ketinggalan 40meter di belakang..
Sedang aku berlenggang-lenggang kangkung di tepi jalan, seketul basikal ala-ala BMX lalu disebelahku...
Seorang remaja lelaki berumur dalam lingkungan 13-14 tahun, dengan tiba-tiba meluku dahi ku...
Aku terpana... Aku tergamam.. Aku hanya mampu menjerit.. "VAVEE!"...
Remaja itu terus mengayuh basikalnya ke depan.. sambil menoleh ke belakang, dia tersenyum mengejek ke arah ku dan berkata.. "Sakit dok, sakit dok?"...
Aku hanya mampu menyumpah seranah remaja itu... Hendak ku kejar, tidak larat..
Dahi ku benjol kemerahan dengan serta merta... Dahi ku terasa sakit.. Tapi tidaklah parah..
Sampai sekarang aku masih bingung dan tertanya-tanya..
Apakah motif remaja itu..
Kenapa aku yang dipilih...
Kenapa sial sangat perangai remaja itu..
Tiada adabkah dia?
Sewelkah dia?
Bangang kah dia?????
Sampai sekarang aku masih belum dapat memaafkan remaja yang tidak ku kenali itu...

                                        Kenapa mataku seperti juling???? Effect kene luku kah????



p.s: Susah betul aku nak tulis dalam BM baku n formal.. bebelit jemari aku type.. hahahaha











Friday, January 15, 2010

The Meaning of my name

According to the arabic meaning, Aina Khalisah is....

Kecantikan mata yang suci. or. Pure, beautiful eyes. Masih lagi ade orang yang nak pertikaikan...

This morning is pretty boring. Kat facebook, no one seems to be online at this hour.
So to fill up my spare time, i went to search for meanings of my name..
Aina: I found 3 origin of my name, Greek, Scandinavia and Arab (of course)
wowh... igt nama aku in Arabic jehh.. huhu...


scandinavian meaning = forever



 Greek meaning = pure, virginal


Arabic meaning = beautiful eyed woman


Khalisah: only one, Arab.


Arabic meaning = Sincere, pure

    p.s: 








Thursday, January 14, 2010

Malu laaa

Baru letak chatbox.. haha..
malu laaaa... kantoi la xde org lawat blog aku nih..
ciisss..

This is where i stand

Haish..

smalam pergi perjumpaan dengan warden.
Ade ke patot nak suruh kitorg ni tuka blok..
"kembali pada yang asal" katanya.
cipaok.
imagine, those living on the 3rd floor kene hangkut barang2 mereke turun tangga yg berpusing to the ground floor. dah la masing2 da kemas bilik.. memangla maktab akan sediakan transport to move our stuff to the new blok, tapi, kami yg kene berhempas pulas, bawak turun our barang, and bawak naik balik.. N, senang je cakap "kalau tak selesa dalam masa setahun, kita tukar la balik".. ingat ni macam main game the SIMS ke????????????? aku bengang betol la macam nih..

reason dulu boys switch blok dgn girls sebab faktor keselamatan. dulu girls' block selalu kene sexual harass dengan orang2 kampong. siap masok blok lagi tau. ni lagi satu aku xpuas ati. Takde iman, xde agama ke mereka yg sexual harass tuhhh.. xde benda lain ke diaorg nak buat.. cube la wat amal, dari melepak dkt tepi kubur tuhhh...Anyway, kalau kami pindah balik, comfirm kene kacau balik.. xpasal2 ade yg kene rogol nanti.. baru time tuh, warden nak menyesal kehhhh.....

Kami bukan xnak buat aduan, tapi selama nih kami buat aduan, ade perbezaan, perubahan ke yang belaku? jawapannya, TIDAK. Kecurian still belaku, sexual harassment pon.. Nak adu pasal kerosakan kat bilik pon, berbulan2 baru ade orang datang baiki.

Lecturer aku pernah berkata, "Kalau kita bukan dari bidang tersebut, kita jangan persoalkan kerja orang dalam bidang itu buat".

Jadi, haruskah kami biarkan saje pemindahan ini belaku, dimana we cant see the rational???

one more thing, before i sign off, kalau betol pon nak pindah, kenapa tak dibuat at the end of sem? bila semua orang dah pack their things.. bukannya bile kite semua dah settle in macam nih... ini bukan buat 2 kerja lagi dah... ini buat 3,4,5,6,7 kerja!








Tuesday, January 12, 2010

Lelaki Curang



Zaman sekarang ni, semakin ramai lelaki yang berani menunjukkan belang mereka. Wah!wah!wah… Abe yang dulu setia, kini sangat berani menduakan buah hati pengarang jantung nya.. Terduduknya saya di depan laptop ini, untuk merungkai factor-faktor kecurangan seorang lelaki. Disebabkan saya masih bujang, maka saya akan membincangkan factor mengapa seorang pakwe curang kepada makwe nye. Bile da kawen nanti, baru pasal kecurangan seorang suami plak.. haha…



                                                          6ixthsense:TakBisaMemilihmu.Lagukecurangan seorang lelaki.

Faktor-faktornya adalah:
1.       Lelaki mudah bosan. Mahu cari barang baru. Walaupun awek nya sekarang seorang Miss World. Nama pon lelaki, tak pernah puas.
2.       Awek yang membosankan. Muka bosan, perangai bosan, xde klimaks lansong dalam relationship diaorang
3.       Awek yang Queen Control. Laki mane nak tahan beb klu kau asyik nak cabar ego depa.
4.       Awek yang kuat cemburu. Semua aktiviti boyfren, semua yang boyfren buat, semua dia nak tau. Takde ruang untuk bernafas lansong!
5.       Belum sedia untuk memberi komitmen. Mungkin kerana bercinta terlalu awal. Masih banyak yang dia harus pelajari
6.       Usia masih muda, nak ENJOY dulu. Dah masok 30 kang, baru la cari yg boleh buat isteri.
7.       Masih dalam fasa “browsing” for the right one. Maka, melompatlah dari seorang perempuan ke perempuan yang seterusnya. Salah kah dia mahu mencari “Mrs. Right?”
8.       Awek sendiri tak percaya boyfren dia tuh setia. Maka, boyfren dia pon merasa “baik aku pasang lain je, dah dia pon xcaya kat aku kann”
9.       Lelaki Buaya Darat. Memang pantang tengok gadis kecil molek lalu depan mata. Mesti nak ngorat. Latest edition beb, mane bole lepas. Ingat senang ke nak dapat di pasaran.
10.   Tahu diri hensem, n rasa diri layak untuk pasang perempuan yang ramai dikeliling pinggangnya.
11.   Mahukan variasi dalam hubungan percintaan. Dengan Siti, Meon dapat bermanja. Dengan Minah, Meon dapat meluahkan perasaan. Dengan Leha, Meon dapat menggunakan kuasa autokratik.. etc
Ada lagi yang aku tertinggal ke?
Sekarang dah tahu factor lelaki curang, mari kita siasat simptom-simptom yang dialami jika seseorang lelaki itu curang.. haha.. zasss~
1.       Boyfren anda memiliki sekurang-kurangnya 2 handfone
2.       Bila diminta untuk tengok phone, dia sangat keberatan untuk memberinya
3.       Jika diberi handphone pon, pasti “Inbox” dan “Call list” sudah dikosongkan
4.       Handphone disilentkan apabila keluar date dengan anda, dan bila msg masok, dia xbagi anda baca lalu senyum sorang2.
5.       Bila ade orang call, cepat2 lari jauh2 dan tak bagi anda dengar. Dia akan cube cover muka selamba. Dan bila habis bercakap dengan orang ditalian, dia akan pergi semula pada anda, dan tidak memberikan anda ruang untuk bertanya siapa, malah akan terus membuka topic baru.
6.       Anda selalu dapat msg pelik daripadanya seperti “Abang pon rindu Jamilah jugak” .. sedangkan nama anda Balqis Adlina. Pehhh!!
7.       Sejak akhir-akhir ini, amat susah untuk ajak dia keluar makan. (takot teserempak dengan awek no.2,3 dan 4)
8.       Kalau keluar pon, akan pergi ke tempat-tempat yang jarang dijejaki manusia, seperti Muzeum Negeri, Makam Dol Said dan sebagainya.
9.       Boyfren anda mengalami PMS. Kejap dia cakap lembut, tak sampai 5 minit, boleh gadoh. Ini adalah kerana awek no.2 telah hantar msg ke handfone lagi satu berbunyi “abang, call Jamilah, Jamilah rindu”. Maka boyfren anda harus bergadoh dengan anda dan akan berkata “ Awak jangan call abang malam ni! Abang nak rehat!Tensen la ckp dgn awak!”. Dia terus letak fone dan mematikannya. Anda terpinga-pinga dan menangis. Sedangkan dia sedang bermanja mesra dengan Jamilah.
Ada lagi yang aku tertinggal ke?
Aku asyik bercerita tentang lelaki curang. Namun, aku tidak menafikan bahawa perempuan juga bisa curang. (bapak skema ayat hamba). Aku juga sebagai wanita, mengaku, peratusan wanita curang tidak mustahil sama level dengan lelaki curang. Aku juga pernah c.u.r.a.n.g. Tapi kini dah insaf bebbbbbbb….tapi kes aku laennn..(semua perempuan kalau curang akan cuba backup diri sendiri) hahahaha….Anyway, back to the present day, aku ade seorang kawan. Boifren dia pon kawan aku. Boifren dia curang dengan dia. Dia dapat tau. N boifren dia berjanji tidak akan mengulanginya lagi. Tapi aku tak percaya. Tapi siapakah aku untuk menghalang Uda dan Dara. Aku harap kawan aku buat keputusan yang betul. Lelaki itu seperti PLAYBOY TEGAR! Sangat sukar untuk diubati penyakitnya. Masuk pusat serenti pon belom tentu boleh sembuh….wallahualam...
p.s: kawanku yang sedang membaca, aku ade beberapa kawan yg boifrennya curang. Uda dan Dara yang aku maksudkan, mungkin bukan yang kau fikirkan sekarang... huhuhuhuhu.... jeng3~


Quantum Science Pendant

atau nama Melayunya, Loket Sains Quantum (betolla kot)



Binatang ni, ibu yang bagi.. Sebenarnya masa dia bagi, aku xtau pon ni bende ape. i took it bcoz it looks so cool and exotic.. hehe.. Tapi masa dia bagi tuh, ade la die merepek kate bende ni has its own advantages la when wearing, bla bla bla bla.. xamek pusing pon... janji, cooooolll~~ haha.. lah sangat!

Bile balik campus (campus ok, no longer maktab! memartabatkan profesion perguruan), friends asked "sah, ko pakai ape tuh?".. aku jawab "tahyul".. hahaaha... aku nak ckp "tangkal" sebenarnya, tp teshahul bende laen plakkk.... kikikiki..

anyways, sebenarnye nak cite, pendant ni actually mmg something "cool".. i went online to search about it u noeee.... *besungguh betol..
dan ini yang aku jumpe..

FusionExcel’s Quantum Pendant is made from natural minerals that are fused and structurally bonded together at a molecular level. It produces scalar energy that helps to enhance the body’s biofield. The Quantum Pendant promotes positive flow of energy and helps to maintain energy balance. It helps to restore energy that has become weak in the body. By restoring the energy balance in the body this pendant helps one to maintain health and well-being.

:: Ia diperbuat daripada mineral tulen yang telah digabung dan distruktur bersama pada paras molekul. Ia menghasilkan tenaga skalar yang membantu menukarkan tanaga sekeliling kepada 4-12u gelombang Tanaga-Bio yang berhubung dengan gelombang tubuh manusia pada 36 ke 37 darjah Celsius. Ia juga membantu peredaran tenaga dan menstabilkan tenaga badan. Ia membantu mengumpul semula tenaga yang hilang akibat aktiviti harian.

Health Benefits / Manfaat kesihatan

  • Reduces inflammation / mengurangkan keradangan
  • Promotes unclumping of cells / mengurangkan penggumpalan sel
  • Enhances circulation / meningkatkan peredaran
  • Enhances immune and endocrine systems / meningkatkan sistem imun dan endokrina
  • Has the ability to destroy viruses and bacteria / mempunyai keupayaan menghapuskan virus dan bakteria
  • Enhances cellular nutrition and detoxification / meningkatkan proses nutrisi dan detoksifikasi
  • Enhances cellular permeability / meningkatkan proses ketelapan
  • Increases energy / meningkatkan tenaga
  • Helps to protect DNA from damage / membantu melindungi DNA daripada rosak
  • Helps to retard the ageing process / membantu melambatkan proses penuaan
  • Helps to fight cancer cells / membantu melawan sel kanser
  • Strengthens the body’s biofield preventing electro-magnetic waves from affecting one’s health / menguatkan gelombang tenaga-bio dalam badan untuk mengelakkan gelombang electro-magnet daripada memudaratkan kesihatan
  • Increases focus and concentration / meningkatkan fokus dan konsentrasi
source: http://fusionexcel.com/products.html

Aku jumpe ni jugak:

TERBUKTI AMAT BERKESAN terhadap penyakit:
  • Darah tinggi (hypertension) 
  • Sakit tulang
  • Kencing manis (diabetes) 
  • Ketagihan rokok
  • Obesiti 
  • Ketagihan alkohol
  • Lemah Jantung
  • Penyakit kulit
  • Strok
  • Asma
  • Sakit otot 
  • Sakit sendi
  • Masalah kesuburan 
  • Depression
  • Sinus
  • Athritis
  • Cataract
  • Hairloss
  • Gout
  • Kanser
  • Lemah tenaga
:: So far aku pakai nih, xde la plak aku dapat superpower macam ultraman.. haha... mmg xkan dapat pon..
tapi pasal health benefit tuh, aku still lagi mengantuk dalam kelas... hehe... xconcentrate.. maybe aku kene beli pendant lagi besa kot.. hehe
bottom line: wallahualam..... 
p.s: credit to me for the BM translation... teeheee 


Friday, January 8, 2010

CHICKEN MAYO SANDWICH

Akhirnya, setelah lebih satu sem aku mengidam nak blanje kawan2 aku makan chicken mayo sandwich self-made, baru semalam hasrat aku tercapai... huhu..

Semalam pergi Mydin Mall, aku beli 2pieces roasted chicken thighs (RM2.50 each), n 4 tomatoes (RM1.60). Aku bawak balik, n memulakan operasi aku selepas solat maghrib.

Mula2 (eceywah, mcm nak wat resepi la plak), ambil chicken thighs tersebut, dan carik/racik/lerai kan ia sehingga ke tulang. i use fork, some people use hands, but i dont really prefer that. Then add some mayonaise to the chicken bits, and gaul sehingga sebati. Add some pepper to taste..So, fillings da siap, take some bread and spread the fillings on the bread. Put slices of tomatoes on top of it, and close it with another bread.. Voila~ Hasilnya, sangat la sedap!! hahaha... puji diri sendiri.. Salad xde la for dressing.. klu ade mesti lagi sedap.. huhu... Aku igt 2 pieces chicken thighs  xcukup untuk 4 orang.. tp to my surprise sangatla cukup.. berlebih lagi. Mase mule2 siap, sumeorang laju gile makan... haha... masok 2nd round, da slow dah.. xlarat la tuhh... Tp Ali berjaya juga menghabiskan sisa2 yang tinggal.. Good job mate :)

Aku ade jugak bagi sket dkt Fahrin Ahmad Terengganu.. huhu.. siann dia pening kepala malam tadi, so buat kan la sikit untuk dia.. Pergi kedai makan, makan bekal sandwich yg aku bagi.. haha..

p/s: berbelanjalah di mydin, sangat jimat dan saving... huhu.. tapi sbb harga gula naik, sume bende naik jugak. roti gardier bonanza yg dulu harga RM2.80, sekarang da naik RM3.15.. hmmmmm.....





Sunday, January 3, 2010

Moody

Location: ct aishah 2.1

Lepas she bagi advice kat aku malam tadi, aku terus down.. aku terus hilang semangat. Aku bagitau him, dia pon sama down. Kami sedih. Kami tak sangka sampai macam nih...

Pagi ni kat maktab, air pulak takde.. n dimaklumkan, aku dpt Puteri Islam. SHIT~!!!!!!!!

Saturday, January 2, 2010

Update On My HOLIDAY [PART 3]

        23rd Dec, kami rayau-rayau dekat seremban jehh… Firstly, we went bowling dekat Seremban Parade. Aku paling suke bowl dekat sini coz company dia Ampang Superbowl. Ade Early Bird Promotion that is before 2pm, 1 game=RM2.50 jeh. Murah, so bole main banyak game. We arrived quite late, around 12pm, so kami main 3 games jehh.. 1st game, aku menang, 2nd Peja, and 3rd game aku menang balik. So overall winner, AKU lerrrrr~~~ hahahaha…

        Habes bowling, kami pergi Jusco Seremban 2. Before masuk Jusco, kami pergi kedai sports Al-Ikhsan kat luar Jusco tuh. Ade 2 kedai Al-Ihksan dekat situ. One of them is the factory outlet. Dekat situ dia jual barang2 al-ikhsan yang dah outdated at cheaper price. Nice~~
For lunch, kami tried Sushi King!! Hehehehehhehe… kitorg order “set” food. Ingatkan best and sedap, coz before this, aku pernah pergi satu restoran jepon, set food dia sedap. Tapi Sushi King punyer, serius xsedap lansong! Kesian Peja, makan macam nak muntah.. hahaha..Next time kalau aku datang Sushi King lagi, aku nak makan dekat meja yang sushi dia pusing2 tuh jerr… No more set food.. membazir n xsedap lansong! On the way home, kitorg singgah dekat Haji Sharif Cendol. Memang femes dekat N9 nih..

       That night, with Khairul, kami memulakan perjalanan ke Puchong, rumah Mak Usu. Objektif= tolong Mak Usu kemas rumah coz Sabtu nanti kenduri cukur jambul Khalif. Lama jugakla Peja spent his holiday with me. Sepatutnya 3hari jehh, tapi kene extend plak sampai one full week. But it was all worth it! Hehe… Time kenduri cukur jambul Khalif, tak sangka pulak Kakak n Asrul pon pakai sedondon macam kitorg. Rosak majlis betull laaaaa…

        Sabtu malam tuh, after the BBQ, the teenagers went out for late night movie at ALAMANDA PUTRAJAYA. Sebenarnya nak main bowling dekat IOI Mall jeh, tapi tak jumpa bowling nye dekat mana.. besar sangat IOI tuh. Haha.. so ingatkan bowling dekat Alamanda bukak lagi, sesampai je kitorg dekat sana, da pukul 1am, and bowling pon nak tutup. So we went to the GSC Cinema dekat situ, and tgk movie je laaa… Happening jugak GSC kat Alamanda. Ramai org yg dtg tgk latenite. Kat IOI pon tak banyak macam nih. And the movies offered dekat Alamanda lagi banyak dari IOI, eventho both are GSC. Aku, Peja, n Farah tgk Sherlock Holmes, while the rest tgk The Vampire Assistant. Aku mule2 tak berapa minat sangat SH, tapi terpaksa la ikot kata BF kan.. dia minat sangat cite tuhh.. huhu… Aku igt nak tido je dalam wayang, tapi bile aku da start tgk cite tuh, macam best la plakkk… takdela sebosan yang aku sangka. Aku igt cite tuh serius mcm cite Da Vinci Codes, tapi takk. Humour dia bersahaja, and that made it interesting.

          From Alamanda nak balik ke Puchong, kitorg sesat. Tak tau mana jalan balik. Hahahaha… bodo betollaa.. Almost 1hour jugakla kitorg pusing2 smpai ke tengah2 KL, then entah macam mana dapat jumpe jalan pulang.. pukul 4.30am kitorg sampai rumah. Semua org da tido. Moral of the story is, get urself GPS!!




Update On My HOLIDAY [part 2]


On Tuesday pula, which was 22nd of Dec, kami pegi Melaka Bandar Bersejarah. Ini first time aku betol2 visit Melaka. Selama nih da banyak kali pergi sana, tapi tak pernah pon as a tourist. Al maklum lah, negeri jiran jehh… So, this time, with Peja, kitorg rayau habes satu Melaka tuh.. Well, xdela semua pelosok Melaka kitorg pegi, tapi most tempat yg best2 kitorg dah pegi laaa…. Banyak betul snap pics kat sana. It was the best day out ever..eceyh..
                So, from Rembau, kitorg gerak ke highway Tampin menuju ke Ayer  Keroh. Dekat tol kene bayar RM3.10. (huhu).. Then from there kitorg menuju ke Eye On Malaysia. We had no clue where it was, so just follow the directions jeh. Melaka tuh kecik je, pusing2 sampai laaa… Kitorg smpai dekat nak tengahhari, and the weather was quite hot. But it all didn’t matter. Tengah2 hangat bercinta nih, cuaca panas does no harm to us.. huhu.. So, 1st thing we did was of course, went on the big ferris wheel. Peja kene baya RM10 while we got student diskaun for RM8 (lenkali jangan tinggalkan kad student ye). The wheel pusing dalam 5-6 rounds jugak laa, and we were satisfied. Tapi yang tak best nyer, tempat EOM tuh sangat tak strategic. They put it betul2 kat pinggir Melaka, so there was not much to see. Sepatutnya naik MEnara Taming Sari yang terletak betul2 di tengah Melaka. Just next to Dataran Pahlawan. Kalau naik tuh, comfirm dapat tengok 1 Melaka beb. But we didn’t know this fact until it was too late. So we didn’t went on the Taming Sari Tower.
Lepas naik EOM, kitorg move to exotic animals exhibition yg ade kat situ. To enter, Peja paid RM5 for him and RM3 for me(student diskaun). Takdela menarik mana pon exhibition tuh, we paid it just because nak bergambar dengan ular dia jehh.. Klu xbayar for entry, diaorg akan charge for each photo taken plak. So better pay laa, and you can snap as many photos u want.. huhu.. And ade jugak snap pic dengan sekor beruk namanya Farid. Farid ni nakal gile. Cube nak curk spec Peja.. haha..
For Lunch, we went to Kenny Roger’s dekat Mahkota Parade. Sedap ayam dia… yummy~. Then we cross the road and window shopping dekat Dataran Pahlawan. Masa semakin mencemburui, and we have to go home before 8 coz ibu nak dinner sama2, so kitorg went back to our car and drove to that place with lots of beca (xtau nama dia ape). Kitorg found a place to park, and they charge RM2 per entry. Dekat situ, kami snap gamba dekat Museum Kapal, Kincir Air Kesultanan Melayu Melaka, Windmill, and banyak lagi. Aku tak tau la roundabout tuh panggil ape, tapi banyak abang2 beca lepak kat situ, tunggu customer. And beca diorg sume lawa2 plak tuhh… ade decorations and music! I’m talking huge boombox man~~ Lepas puas snap pics kat situ, we walk to Kota A’famosa. Sampai je kitorg dekat Kota tuh, we just realized how stupid we were. BOdo betolla kitorg nih. Macammanala kitorg bole tak perasan yang Dataran Pahlawan is just next to Kota A’Famosa. Kitorg sebenarnya bole je jalan dari Dataran Pahlawan tuh, and keluar dekat Kota A’Famosa. Tak payah susah2 drive kereta and bayar untuk parking. Stupid.stupid.stupid! huhuhu… tapi ini semua experience. (ampeh betol!)
On the way balik, kitorg singgah di rumah Mak Teh dekat Bukit Serindit. Singgah kejap je wat cukop syarat. Nanti dia bebel plak klu tau dating ke Melaka tapi tak singgah rumah dia. Kakak da prnah kene da dulu… haha.. And, dari situ we also found out, shortcut nak pergi town dia melalui Bukit Serindit. Next time kalau nak pergi town, xpayah lalu all the traffic lights, can cut short thru Bukit Serindit. Thanx m.teh!









Friday, January 1, 2010

Jatuh Cinta Padamu

Ini Malay version of Fall For You by Secondhand Serenade. It was sang by Amri. Dia ni da banyak wat translation untuk lagu2 omputeh. I really enjoyed all his translated songs.. ada jugak from malay he translate to english.. Macam lagu Cuba by Faizal tahir, Situasi by Bunkface, and many more. I admit, suara dia xdela sedap mana, tp the efforts dia n kawan2 dia put to translate all the songs mmg patut diberi 2 thumbs up!! bukan senang taw, translate maybe bole lagi.. but to sing it to fit the melody, now that is a challenge.. So, Amri, a pat on the back for u bro and keep up the good work. I want to see more from u man.. Hope, u dapat improve ur singing in the future k.. But i can see that u have improved a lot.. Keep it up!

here's the video for FALL FOR U the Malay Version

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...