Wednesday, December 29, 2010

Aku juga perlukan....

LAPTOP baru
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..
 MOBILE PHONE baru!!!!!!!!!!!



mana nak cekup duit untuk semua iniiiiii??????



p.s: keperluan atau kemahuan? what you want is not always what u need my dear Aina. 

Monday, December 27, 2010

Jatuh Cinta Lagi..........!!

http://clovetwo.com/archives/2009/11/2/fashion_trendsetter/fa.JPG
isnt he dreamy~~~~




i would literally melt every time I see his pictures. Gosh, u are so gorgeous!!! 


http://2.bp.blogspot.com/_WzeD8PNEk9Q/TMDacdf2t4I/AAAAAAAAB8Y/FzdVhdJr3TU/s400/Fahrin_Ahmad.jpg
of course he's dreamy!!!



Hadoiiilah.... ade jugak org ensem mcm dia kat dunia nih ekk... Hari-hari saya berdoa supaya dapat boyfriend ensem n tuff mcm dia ni.. ahahhahaah..... ade plak doa bende mcm ni kan? Baik doa dapat Fahrin teros.. kikikiki....
But, some people do say that, my current bf and Fahrin do have some resemblance. Do they really? Were all my prayers being answered?? uhuhuhuhu.... 


.
.
.
.

This I must see~



tang mana yang sama tuh? 
rambot?
mata? idong?
telinga???
aku rasa tang janggut kot.. hahah... tapi janggot fahrin ensem lagi kot.. kikikikikiki...


p.s: jeles gak bile org kate muke bf aku mcm artis... muke aku taknak mcm artis jugak ke? hohohho....

What I Want For Christmas....

Ahaahahahahaha..... I don't celebrate xmas peeps.. chill~ don't get your heads hot for it.

But really, for next year or the year after that, or soon, or whenever, I really really want a few gadgets for myself. Gadgets for my sanyo that is. Gosh, I'm so freaking addicted to my Sanyo aren't I?? I will bury myself alive if i ever break or lost the damn thing! Neways, here are a few things that I want for my Sanyo HD2000:


1. Epoque Underwater Housing
Uses: To film or take photos underwater. Can be used for other sports including skiing, boating, kayaking, and canoeing, as well as shooting in bad    weather conditions 
Price: RM1500++ 


2. LED Video Light
Uses: Provide light when shooting or photographing dark areas
Price: RM120 - RM200 



3. Camera Stabilizer/ Steadicam 
Uses: Reduce shakiness when filming. No shakes even when you are running while shooting! Ain't that cool???
Price: RM400++



4. Polarizer Filter
Uses: Enhance the color of the video or photo.
Price: RM45++


5. Wide Angle Lens
Uses: Widen the view when recording or taking photos. Suitable for outdoor scenery and small rooms
Price: RM150


What have I got myself so far???? 
well, I have bought myself a 40.5-58 step up ring and 58-58 reversing ring.  
40.5 - 58mm step up ring and 58-58mm reversing ring.


 WHAT NEXT???
 Next, I'm getting myself the wide angle lens that i wanted. When combining the rings and the wide-angle, i will get the extreme wide angle + fisheye effect. uuhhh~ can't wait! 

Then, i will get myself the polarizer, so that next time i take photos, i don't have to spend extra time editing the contrast and saturation.  

THEN WHAT???? 
That is a tough ques actually. 1,2, and 3 are all equally important to me. Gosh, which one should I buy first? Do I really have the money to buy them???
 

Sunday, December 26, 2010

Bila Mula Menghargai Malaysia

I have mentioned before that I stayed at my friend's house last week in Shah Alam. Here are some photos of the places that we went. All photos were taken using my Sanyo HD2000.


18th Dec

18th Dec



19th Dec


19th Dec

19th Dec

20th Dec

20th Dec

21st Dec

21st Dec

21st Dec

21st Dec

21st Dec

22nd Dec

22nd Dec

22nd dec

22nd Dec

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Poster Hantu Kak Limah Balik Rumah

Weds baru2 ni, went ice-skating with my frens, and later on watched Hantu Kak Limah Balik Rumah (ryhmes rupenye!). Serious, pecah panggung tgk cerita tuh..

Memang xmengecewakan pelakon2 dia. Tapi lagi best kalau ade que haidar n ac mizal. tapi nak wat cmne, katenye mereka da tinggalkan kampung pisang untuk bekerja di Kl.. haha...

Hussin (Awie) balik Kg Pisang lepas 3tahun lebih bekerja di Singapore. Bile dia sampai rumah dia je, dia cam pelik tgk perangai jiran dia, Kak Limah. Dok tepi tingkap sensorang, rambut mengerbang xhengat, n bile ditanya xmo cakap. Hanya asyik nyanyi lagu Enjet-enjet semut. Bile Hussin nak tidur malam tuh, Kak Limah tetibe muncul sebelah dia. Ape lagi, lari lintang pukang la Hussin ke warung Pak Jabit.

Apabila orang kampung siasat, diaorg jumpe mayat Kak Limah yang mereput dan berulat (yucks) kat dalam rumah Kak Limah. Lepas mayat ditanam, everyone thought it was over, but they thought wrong. Hantu Kak Limah terus mengacau kampung mereka. Pak Jabit yang memang bengang ngan Hussin sebab putuskan pertunangan dengan anak dia Che Nin(Umie Naziera) tuduh Hussin pembawa bala. So, org kampung call bermacam2 jenis bomoh untuk hapuskan hantu Kak LImah, but all fail. Ade satu scene lawak where bomoh seru hantu kak limah, tapi hantu TETEK yang muncul.. haha.. cm syial jeh! wa gelak gile bai time tuh.. kikikiki...

Igt tak masa cerita Zombie Kampung Pisang, ade sorang budak laki yang keje dia tembak zombie? Ha, he's in this movie as well.. Da besar da dia. Masa hantu Kak Limah tengah percubaan untuk melompat dari bumbung rumah, budak ni shot her leg and she fell to the ground. BERDARAH. rupa-rupanya hantu Kak Limah bukanlah hantu sebenar. dia rupa-rupanya saket mental dan terlepas dari hospital bahagia. Hantu sebenar adalah Che Nin. Jeng..jeng.. jeng...

Best cite ni actually. Banyak mesej yg Mamat Khalid cube nak sampaikan. mesej yg sampai kat aku adalah:

1. Kita orang melayu ni terlampau busy body! 
2. Walaupun duduk sekampung/setaman/setempat, tapi tidak pernah amek tau kebajikan jiran-jiran sekeliling.
3. Masyarakat kita terlampau cepat sgt percaya kepada tahyul mahyul.
4. Orang yang ade kelulusan setakat SPM juga boleh maju.
5. Kita xley nak harapkan subsidi kerajaan semata-mata. Kita perlu usaha beb!
6. Kalau kita igt kat orang tuh, org tu mesti igt kat kita (untuk mereka yang dah kembali ke rahmatullah)
7. ce cite!ce cite! ce cite! typical malays! haha
8. Bomoh banyak menipu.Plawok!Plawok!Plawok!Plawok!

Ade lagi la msg pasal politik n etc, tapi tak igt dah.. haha...

all in all, i give this movie 4.5 out of 5! terbaek dari ladang wokk...

Friday, December 24, 2010

A week in Shah Alam

one word to describe it. TERBAIK! (dari ladang)... haha

last friday (17th Dec) i went to Shah Alam, stayed at my bestie's house for a week.
i must say, we spent the time wisely. habis kitorg explore semua pelosok dunia. mentang2 la ade Garmin sekarang kan.. haha.. kompem xsesat babe..

we went karaoke, dinner at some cool places, ice skating, zoo negara and many more. And on top of that, my 'fahrin ahmad' was also there! means, i got to spent my week with two people that i love! it was the best.

Nanti-nanti la aku upload photos. xde mood nak edit lagi.

Friday, December 10, 2010

Hampa

Dari malam tadi aku dok layan lagu ni.
Toki - Hampa.
Mula2 dengar mp3, sambil sing along to the song.
Tak cukup dengan tuh, carik kat utube version karaoke plak.
Nasib baek ade!
Ape lagi, layan karok la beb!
Pakai headphone, volume up, n jerit sepuas hati..
Layannnnnnn~~~ sumpah aku rase puas....
rase mcm bebetol kat pusat karok!
Harini, on laptop, sambung layan lagi lagu ni...
Malam tadi sempat aku download video tu, so today xpayah bukak utube dah...
Dah ade dalam lappy. Bile2 mase boleh karok!!! hahahahahah


Aku tak tau kenapa aku suke gile lagu nih.. melody dia best.
Walaupun lirik dia xde kaitan langsong dengan jiwa aku skang. Tapi aku suke.
Layannnn~

Ngangkung : 3.5/5

Malas nak cakap panjang.
Aku rase Ngangkung deserve 3.5 star from aku.
Kenapa?
well, cerita dia best. Lawak mmg lawak la.. Kudos to Metrowealth.
Mmg pecah perot, pecah panggung...
Shaheizy Sam mmg xmengecewakan. Azad Jazmin has just become one of my fave actors. Slame ni asyik tgk dia blakon film loghat utara ja, it's nice to see a change of wind. Best bro lakonan dia. haha..Angah Raja Lawak? well, i never really like him. So, biase2 jela bagi aku.

Kenapa aku tak bagi full stars?
Well, to me, mimick muka some of the actors, terlampau OVER! which i don't like to see in movies... so xnampak real... so xdpt la full stars

But i do give kudos to the moral values in the movie.. Sangat tinggi nilai moral dia. Respect la cite ni.. Complete package. Lawak + Berilmu + Beriman + Beramal.. ahaha.. apekah?

Wednesday, December 8, 2010

Satu lagi videoklip hasil karya AKAZAMI

Aku bukan nak megah.
Aku bukan nak berlagak.
Aku bukan nak nama.
Aku bukan nak dibangga.

Aku cuma mahu berkongsi
Aku cuma meluahkan isi hati
Melalui caraku sendiri.
Melalui karyaku sendiri.

Aku terima kritikan.
Aku terima pujian.
Aku terima semua kata-kata teman.

Ada yang faham
Ada yang buat-buat faham.
Ada yang menyokong
Ada yang pandang serong
Ade yang jelik dan jijik.
Katanya "pelik dan gedik!"

Ini minat aku.
Ini dunia aku.
Aku hidup cara aku.

by AKAZAMI. 

ini hasil karyaku yang terbaru selepas Itulah Sayang.


.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...